* İLETİŞİM NUMARALARI AYDIN KAYNARPINAR 05054830058ALİ BİLGİÇ 05055020621AHMET BAYAR 05357637429
* KÖTÜ NİYETLİ KİŞİLERİN MEZUNLARIMIZIN TELEFON NUMARALARINI ART NİYETLE KULLANDIKLARINI TESBİT ETTİK. BU NEDENLE NUMARALARI GİZLEDİK. ULAŞMAK İSTEDİĞİNİZ MEZUNLARIMIZIN TELEFON NUMARALARINI İLETİŞİM BÖLÜMÜNDEKİ TELEFONLARI ARAYARAK ULAŞABİLİRSİNİZ
  SEYFİ GÜNAÇTI 1971 MEZUNUMUZ EĞİTİMCİ YAZAR
Adana yollarında
  MUSTAFA VARLI 1963 MEZUNUMUZ E.HATAY İL MÜFTÜSÜ
HAYIRLI SABAHLAR
  AHMET BULUT 1970 MEZUNUMUZ EMEKLİ GAZİANTEP İL MÜFTÜSÜ
ŞEFKAT ABİDESİ ANALARIMIZ
  DR ALİ CAYMAZ 1990 Mezunumuz
İMAM-HATİP LER
  SELAMİ KAYTANCI 1971 Mezunumuz Eğitimci
Deve kuşu gibi olmak!..
  GAZİ MERT 1964 Mezunumuz Eğitimci Yazar
ANAMUR’DA BİR İLK: BILDIRCIN ÇİFTLİĞİM
  NİZAMETTİN DURAN 1975 Mezunumuz Eğitimci Yazar
Diyanet İşleri Eski Başkanı’nın Mahcubiyeti!
  MUSTAFA AKDAĞ
İmam-Hatipler Yeniden Parlıyor
  İBRAHİM SAY 1999 Mezunumuz
EKMEK ARASI LAHMACUNDAN THE İMAM?A
  ADEM ARMAĞAN 1975 Mezunumuz Şair/Yazar
 
 
Yeni web sitemizi nasıl buldunuz?
Çok iyi
İyi
Fena değil
Kötü

 
 

Okurlarımın ve bütün Müslümanların Ramazan'ını tebrik ediyorum

Her Cuma cemaati; yağmurda, güneşte sokaklara taşıyor, hanımlara doğru dürüst bir yer ayrılamıyor, buna rağmen hâlâ "Yeni camiye gerek yok" propagandasının zehirlediği atmosferden tam arınmış değiliz. Hem de bu karşıtlığın dinî eğitimden örtüye kadar İslâmî olan her konuya karşı sergilenen bir düşmanlık olduğunu bildiğimiz halde. Her sene yüz milyonlarca kurban ile insanlığa bir yakınlaşma ve kardeşlik vesilesi sunan Kurban Bayramı'na saldırmak için dahi ne fitne, ne iftiralar üretiyorlar. Cuma günü başlayan bu Ramazanımıza, ikinci bir bayram güzelliği ekleyerek, Sinan'ın hatırasına isimlendirilen muhteşem bir cami açılışıyla girdik. Arife günü açtığımız "Güzeltepe Birlik Camii" de, Üsküdar'ımızın en büyük camilerinden biri oldu. Allah'a hamd ediyoruz.


Sırada büyük müjde Çamlıca Camii.


Çamlıca Camii teşebbüsüne, gönlümle, aklımla, fikrimle katılıyor; İslâm dünyası baharı ile bütünleşmesini önemsiyor; güzelliklerle taçlanmasını Allah'tan niyaz ediyorum.


Henüz ufukta görünmezken, söylentisiyle dostta-düşmanda yankı yaptı. Zaman ve şartlar bu camiye yeni heyecanlar yüklüyor. Ümit ve gayret edelim ki, "Esen yele, yağan kara / Hak yol İslâm yazacağız" diyen yapıcı heyecan, irade, dinamizm ve hizmet kaynağı olmasını dilediğimiz bu cami, ümmet olarak vahdetimizin de sembolü olsun.


Cami, yapı ve sanat eseri olmaktan ziyade anlamdır. Asıl veçhesi Müslüman'ın maddi-manevi değerler merkezi; İslâm'ın kalplere kazınan mührü olmasıdır. Her önemli, kalıcı eser ise asıl yüzünden ibaret değildir. Zaman ve şartların eklediği heyecan, ümit, irade ve imkânlara sahiptir. Ne zamandan beri Müslümanlar, dolaylı-dolaysız manevî değerlerden yoksun din dışı bir hayata, yeşil sermayesizliğe, cehalete zorlanırken ümmet baharına yol açan silkinişin önünde Çamlıca zirvesine dikilecek cami, diriliş ışığıdır.


Tek çizgiyle önemi ve dört teklif:


Büyük atılımlar iki türlüdür. 1) Firavun türü zulümler. Bunlar, güç ifadesi olarak mezar ve heykel üretirler. Ölümsüzlük ruhtadır. Heykel ömrü Lenin ve Saddam'ınki gibidir.


Ahlâkî ve manevî değerleri öne alan, asırlarca gelişerek yaşayan büyük hareketler manevî, dinî yapılarla ebediyet kazanmışlardır. Allah Resûlü'nün hicretinde ilk iş Kuba Mescidi. Şark'ta, Garp'ta; Emevi'de, Abbasi'de; Selçuklu'da, Endülüs'de; Roma'da, Bizans'ta, Osmanlı'da yapıcı heyecan, güçlü devir ve asırları kucaklayan hayat, hep insana hitap eden, uyandıran ahlâkî, dinî yapılar olmuştur.


İstiklâl Marşı şairimiz, Süleymaniye Camii'ni yorumlarken, "Bir Süleyman yine lazım, yeniden bir de Sinan" diyor. Zamanı aşan seslerin doğurduğu eserlerde Süleyman, Sinan'dan öncedir. Eserin rüyası, tasavvuru, ufku, temel çizgileri Süleyman'dadır. Elbette Sinan da çok önemlidir. Ama Süleyman'sız Sinan yok. Süleyman eserini yakından takip ile Sinan'ıyla yardımlaşmalı; hayallerini katmalıdır. Yoksa ufkunda, asra yüklemek istenen anlam ve heyecan dalgalarında kırılmalar doğabilir. Cami birey değil, vahdettir.


2) Sakınılması gereken ikinci husus. Özellikle iki asırdan beri Müslümanlar ağır bir telkin ve baskı altında kalmıştır. Mesela, cami istemez kişi, görmeden-bilmeden peşin hükümle saldırır, "Sanat yok" veya "Sinan taklidi" diye başlar. Damdan düşen Nasreddin Hoca, doktor değil damdan düşen istemiş. Ben, Ankara Kocatepe Camii proje değişimi ve yapımında damdan düşen cami yönetiminde idim. Mimarları bizi, halkı zehirleyen son derece kirli, ağır bir atmosfer doğurdular. Herkesi, "Caminin mimari değer kazanabilmesi için mutlaka, camiye; hele-hele Osmanlı'ya, Mimar Sinan'a benzememesi şart. Benzerse taklittir, felakettir" telkiniyle bize kendi medeniyetimizle zıtlaşan bir hastalık virüsü aşılamaya çalıştılar, çalışıyorlar. Oysa kopyalamak, eserin aynısı demek olduğu gibi; esere benzetmeme gayreti da menfi kopyacılıktır. Yenilik diye insanın gözünü tepesinde yapmak sanat olmadığı gibi, caminin minaresini şadırvan ortasına koymak da sanat değildir. Sanat, benzerlik ve benzemezlikten öte ve üstün bir değerdir. Karadenizli, evin çatısını taban yapmış. Yeni diye harika bir sanat eseri mi? Hangi milletin dinî yapısı yenilik kaygısıyla, kendi kendini her asırda çarpıtarak bin bir surat haline gelmiştir?


Diğer iki teklifimi şahsi bir arzu olarak arz ediyorum:


1) Cami bütünlüğü içinde, bütün İslâm ülkelerinin katılımıyla uluslararası bir üniversitenin sadece merkez binası; kütüphane ve konferans salonu ve her ülkede çeşitli fakülteleri olmalı.


2) Bu bütünlük içinde sade bir mezarlık. İsteyen devlet başkanı ve başbakanlar ile mimarı ve bu projeye en fazla yardım eden 3-5 kişi bu mezarlığa konmalı. Dua edeceklerin çokluğu dikkate alınarak ziyaretçi alanı geniş tutulmalı.


Çamlıca Camii'nin milletimiz, ümmetimiz ve tüm insanlık için ihlas ve doğurduğu dinamizm ile asırları kucaklayan camilerimizden biri olmasını Allah'tan niyaz ediyorum.