* İLETİŞİM NUMARALARI AYDIN KAYNARPINAR 05054830058ALİ BİLGİÇ 05055020621AHMET BAYAR 05357637429
* KÖTÜ NİYETLİ KİŞİLERİN MEZUNLARIMIZIN TELEFON NUMARALARINI ART NİYETLE KULLANDIKLARINI TESBİT ETTİK. BU NEDENLE NUMARALARI GİZLEDİK. ULAŞMAK İSTEDİĞİNİZ MEZUNLARIMIZIN TELEFON NUMARALARINI İLETİŞİM BÖLÜMÜNDEKİ TELEFONLARI ARAYARAK ULAŞABİLİRSİNİZ
  SEYFİ GÜNAÇTI 1971 MEZUNUMUZ EĞİTİMCİ YAZAR
Adana yollarında
  MUSTAFA VARLI 1963 MEZUNUMUZ E.HATAY İL MÜFTÜSÜ
HAYIRLI SABAHLAR
  AHMET BULUT 1970 MEZUNUMUZ EMEKLİ GAZİANTEP İL MÜFTÜSÜ
ŞEFKAT ABİDESİ ANALARIMIZ
  DR ALİ CAYMAZ 1990 Mezunumuz
İMAM-HATİP LER
  SELAMİ KAYTANCI 1971 Mezunumuz Eğitimci
Deve kuşu gibi olmak!..
  GAZİ MERT 1964 Mezunumuz Eğitimci Yazar
ANAMUR’DA BİR İLK: BILDIRCIN ÇİFTLİĞİM
  NİZAMETTİN DURAN 1975 Mezunumuz Eğitimci Yazar
Diyanet İşleri Eski Başkanı’nın Mahcubiyeti!
  MUSTAFA AKDAĞ
İmam-Hatipler Yeniden Parlıyor
  İBRAHİM SAY 1999 Mezunumuz
EKMEK ARASI LAHMACUNDAN THE İMAM?A
  ADEM ARMAĞAN 1975 Mezunumuz Şair/Yazar
 
 
Yeni web sitemizi nasıl buldunuz?
Çok iyi
İyi
Fena değil
Kötü

 
 

Esenler, bu topraklarda iz bırakanları ağırlamaya devam ediyor. Prof. Dr. Ramazan Ayvallı'nın Necip Fazıl'la anlattığı anı bizleri de oldukça şaşırttı.

Esenler Belediyesi'nce Dörtyol Meydanı'nda gerçekleştirilen Anadolu'yu Mayalayanlar'ın son misafiri, Hz. Peygamber'in (s.a.v) soyundan Seyyid Abdülhakim Arvasi'ydi. Son devir İslam âlimlerinden, Hz. Peygamber'in torunu Hz. Hüseyin'in soyundan gelen Seyyid Abdulhakim Arvasi'yi Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ramazan Ayvallı Esenlerlilere anlattı.  

ARVASİ BİR EĞİTİM NEFERİYDİ

Konuşmasına Hz. Peygamber'e salâvatla başlayan Ayvallı, toplantıyı düzenleyen Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu'ya teşekkür etti. Ayvallı, "yaşadığı zamanın kandilleri" dediği bu erenlerimizi tüm Türkiye'ye, tüm dünyaya anlatmanın, özellikle de gençlerimize anlatmanın boynumuzun borcu olduğunu söyledi. Arvasi Hazretlerinin eğitim yönüne vurgu yaparak örgün eğitimden çok yaygın bir eğitimci olduğuna değinen Ayvallı, Arvasi'nin hem zahiri, hem de batıni ilimlerde icazet aldığını belirtti. Ayvallı, merhumun 1914 yılında Van - Başkale'de ikamet ederken I. Dünya Savaşı ile Ruslar'ın Doğu'yu işgali sırasında buradan Irak'a, oradan Adana, Eskişehir'e ve en sonunda da İstanbul'a geldiğini, 150 kişi ile başlayan seyahatin yolda yaşanan sıkıntı ve hastalıklarla ancak 20 kişi ile tamamlanabildiğini hatırlattı.

"BEN" DEDİĞİ DUYULMADI

Prof. Dr. Ayvallı, Seyyid Abdulhakim Arvasi'nin yaşayışı ve ahlakına da değinerek, "Her hali ve hareketi ile İslamiyet'e uyardı. Çok mütevazı olup; (Ben) dediği işitilmemiştir" dedi. Yaşadığı dönemde Arvasi Hazretleri'nin yetiştirdiği talebelerinden dinlediği hatıralarına ilişkin bilgiler de veren Ayvallı, Şair Necip Fazıl ile ilgili bir hatırasını şöyle anlattı: "Üstad Necip Fazıl'dan bizzat dinledim. Merhum Abdulhakim Efendi Süleymaniye Camii'nde vaaz vermektedir. Necip Fazıl da 10 soru yazar ve soruları cebine koyup Süleymaniye Camii'ne gider. Vaazdan sonra soruları kendisine soracaktır. Ancak, Arvasi Hazretleri vaazı sırasında Necip Fazıl'ın sorularını birinciden başlamak üzere tek tek cevaplandırmaktadır. Üstad bir ara (acaba soruları cebimden düşürdüm de eline mi geçti?) diye şüphelenir. Cebine bakar soru kâğıdı yerinde durmaktadır.

Kaynak: Yeni Şafak