* İLETİŞİM NUMARALARI AYDIN KAYNARPINAR 05054830058ALİ BİLGİÇ 05055020621AHMET BAYAR 05357637429
* KÖTÜ NİYETLİ KİŞİLERİN MEZUNLARIMIZIN TELEFON NUMARALARINI ART NİYETLE KULLANDIKLARINI TESBİT ETTİK. BU NEDENLE NUMARALARI GİZLEDİK. ULAŞMAK İSTEDİĞİNİZ MEZUNLARIMIZIN TELEFON NUMARALARINI İLETİŞİM BÖLÜMÜNDEKİ TELEFONLARI ARAYARAK ULAŞABİLİRSİNİZ
  SEYFİ GÜNAÇTI 1971 MEZUNUMUZ EĞİTİMCİ YAZAR
Adana yollarında
  MUSTAFA VARLI 1963 MEZUNUMUZ E.HATAY İL MÜFTÜSÜ
HAYIRLI SABAHLAR
  AHMET BULUT 1970 MEZUNUMUZ EMEKLİ GAZİANTEP İL MÜFTÜSÜ
ŞEFKAT ABİDESİ ANALARIMIZ
  DR ALİ CAYMAZ 1990 Mezunumuz
İMAM-HATİP LER
  SELAMİ KAYTANCI 1971 Mezunumuz Eğitimci
Deve kuşu gibi olmak!..
  GAZİ MERT 1964 Mezunumuz Eğitimci Yazar
ANAMUR’DA BİR İLK: BILDIRCIN ÇİFTLİĞİM
  NİZAMETTİN DURAN 1975 Mezunumuz Eğitimci Yazar
Diyanet İşleri Eski Başkanı’nın Mahcubiyeti!
  MUSTAFA AKDAĞ
İmam-Hatipler Yeniden Parlıyor
  İBRAHİM SAY 1999 Mezunumuz
EKMEK ARASI LAHMACUNDAN THE İMAM?A
  ADEM ARMAĞAN 1975 Mezunumuz Şair/Yazar
 
 
Yeni web sitemizi nasıl buldunuz?
Çok iyi
İyi
Fena değil
Kötü

 
 

28 Şubat sonrasını başlangıç kabul ederek, İmam Hatiplerin durumunu hukuk, fizik ve nitelik olarak üç aşamada tahlil eden ÖNDER eski Genel Sekreteri Erol Erdoğan, İHL’lerin, dünyaya model olmasını sağlayacaklarını söyledi.

Kendini fesh eden HAS Parti’nin eski Genel Başkan yardımcısı ve İmam-Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği (ÖNDER) eski Genel Sekreteri Erol Erdoğan, 28 Şubat sonrasını başlangıç kabul ederek İmam Hatiplerin durumunu hukuk, fizik ve nitelik olarak üç aşamada tahlil etti. Erdoğan, “Son yıllarda İmam-Hatiplerin önündeki hukuki ve fiziki engeller kaldırıldı. İmam Hatipler İçin Yeni Hedef: Nitelik ve Başarı’dır” dedi.

“HUKUKİ SORUNLAR ORTADAN KALDIRILDI”

Son birkaç yılda katsayı farkının kaldırılması ve eğitimde 4+4+4 modeline geçilmesinden sonra İmam Hatip Liseleri için yeni bir dönem başladığını kaydeden Erdoğan, “28 Şubat sonrasını başlangıç kabul ederek İmam Hatiplerin durumunu hukuk, fizik ve nitelik olarak üç aşamada tahlil edebiliriz. İmam Hatip Lisesi mezunlarına üniversite sınavında uygulanan düşük katsayıyı, okullardaki başörtüsü yasağını ve İmam Hatiplerin orta kısımlarının kapatılmasını hukuki sorun olarak kabul edebiliriz. Söz konusu haksızlıkların her biri dev sorunlara sebep oldu ve bir kuşağın yetenekleri, hakları, fırsatları çarçur edildi. Son 10–15 yıllık çalışmaları içeren hukuk aşaması sonucunda bu sorunlar ortadan kaldırıldı” ifadelerini kullandı.

“FİZİKEN ÇALIŞMALARA YOĞUNLAŞILDI”

“Üç sorunun giderilmesiyle birlikte İmam Hatipliler için fiziken çoğalma aşaması başladı” diyen Erdoğan, “Fiziken çoğalmayı, İmam Hatip Ortaokullarının açılması, İmam Hatip Liselerinin sayısının arttırılması, yeni yurtlar ve dersliklerin açılması gibi öğrencinin sayıca çoğaltılmasını hedefleyen çalışmalar olarak düşünebiliriz. Bu aşama birkaç yıl daha sürecektir. Çünkü 28 Şubat ve sonrasında okulların sayısı ciddi oranda azalmıştı. İmam Hatiplilere hizmet eden sivil ve resmi kurumların çalışmalarına baktığımızda, fiziken çoğalmanın şu anda daha fazla önemsendiğini söyleyebiliriz. Doksan-yüz kontenjanı olan bir okula beş yüz öğrenci kayıt için başvuruyorsa yeni okul, derslik ve yurtların açılmasına dönük çabaların doğal zorunluluk olduğunu kabul etmeliyiz” değerlendirmesinde bulundu.

‘İMAM HATİPLİLİK RUHU’NU TESİS ETMELİYİZ

Önümüzdeki yıllarda İmam Hatipler için üçüncü aşamanın başlayacağına değinen Erdoğan, “Bu aşamayı ‘nitelik artırma dönemi’ şeklinde tanımlayabiliriz” dedi.  “İmam-Hatiplerde niteliği arttırmak kimin görevi?” diye soran Erdoğan, “Mesele eğitimse MEB ilgilensin diyemeyiz. Nitelik arttırma dönemi için İmam Hatiplerle ilgili herkese ve pek çok kuruma görev düşmektedir. Öncelikle, MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğüne, okul idarecileri ile öğretmenlere, okul aile birlikleri ile bu okulları önemseyen dernek ve vakıflara büyük iş düşmektedir” ifadelerini kullandı.  Erdoğan açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: “Bunları planlarken şu husus aklımızda ayrıca olmalıdır. Esas olan iklimdir. İklim insanın huyunu, suyunu, sesini, bakışını, edasını, kentlerin kimliğini ve ruhunu, nebatatın tadını ve kokusunu belirleyen en önemli etkendir. Okullarda, nitelik arttırıcı somut çalışmaların yanı sıra, ‘İmam Hatiplilik ruhu’nu tesis etmeliyiz. O ortam, o ruh, o iklim öğrencisi ve öğretmeniyle İmam Hatipleri başarıdan başarıya götürecektir.”

Yeni Akit